середу, 20 лютого 2019 р.

Слава Героям Небесної Сотні


У лютому 2014 року вся Україна і всесвіт стали свідками відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за гідне майбутнє нашої держави. Відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників революції гідності та увічнення пам‛яті Героїв Небесної Сотні» встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні.
   20 лютого… Ця дата – кривава незагоєна рана на сторінках  нашої історії. Зринають у пам‛яті і в наших серцях  ті жахливі події, що відбулися на вулиці Інститутській у м.Києві. Юні хлопці  піднялися на боротьбу за людську гідність, за краще майбутнє  для своєї держави.
  Їх назвали «небесною сотнею», тому, що вони загинули за правду, свободу і незалежність своєї держави і ціною жертовності, показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.
Кажуть, час лікує. П‛ять років минуло від тих подій, але рани в наших душах не можуть затягнутись.
У бібліотеці-філії с.Кульчин організована книжкова виставка «Герої нашого часу», де підібрані матеріали по даній темі.
У Загальноосвітній школі  І ст. с.Кульчин проведена патріотична година «Зима, що нас змінила. Небесна Сотня». Бібліотекар Лариса Антонюк розповіла про події 2014 року. Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.








Немає коментарів:

Дописати коментар